Hond van vriend bekrast mijn scooter

2 reacties

Beste,

Afgelopen donderdag was ik met een vriendin wezen sporten en daarna hebben we nog even voor haar deur staan praten. De vriend van mijn vriendin kwam aanlopen met de hond (die op zijn naam staat) en in zijn enthousiasme sprong de hond tegen mij op en maakte daarbij diepe krassen op de voorkap en zijkap van mijn scooter met zijn nagels. Mijn vriendin woont met haar vriend bij haar ouders thuis.

Die vriend heeft mij gevraagd of hij de schade zelf mag repareren, hij repareert namelijk kleine schepen als werk, dus hij is van mening dat hij die krassen weg kan werken. Alleen heb ik met mijn verzekering gebeld en die raad mij dat af, omdat de scooter op naam van mij en mijn vader staat en als ik akkoord geef op het repareren door de vriend, verlies ik mijn rechten automatisch als het niet kan worden opgelost. De vriend wilt niet naar zijn verzekering bellen, omdat hij dat onzin vindt en mijn vriendin houdt zich er verder buiten.

Mijn vraag: Wat moet ik in deze situatie doen? Ik ben bang dat als ik de scooter laat taxeren hij economisch total loss wordt verklaard en ik heb mijn scooter nodig voor woon-werk verkeer.

Alvast bedankt voor uw advies!

Met vriendelijke groeten,

A. Jumelet

vrijdag 7 oktober 2016