medehuurder stelt mij aansprakelijk voor flinke waterschade, afpersing

3 reacties

Korte schets, ik huur een werkruimte in een groot gebouw via een vastgoed beschermer, tijdelijke huur (anti kraak).
Ik word aansprakelijk gesteld voor een waterschade door iemand anders die ook een ruimte daar huurt. 4600Euro, wil deze persoon op zijn bankrekening gestort hebben voor schade. Die ik veroorzaakt zou hebben met een datum anders stapt hij naar de rechter.
In mijn ruimte bevind zich enkel een waterleiding met een soort simpele kraan, kwartslag is open of dicht. In zijn ruimte bevind zich een open geslepen waterleiding, Hij stelt mij aansprakelijk voor het openen van die kraan en nalatigheid. Het was nieuw voor mij, ik had ruimte kort daarvoor gehuurd, was me niet bewust van waterleidingsystemen, die kraan enz in het vertrouwen dat wel allemaal ok zou zijn.
Voor mij is het duidelijk, ik heb niks te maken met waterleidingen, Het gebouw moet maar in orde zijn, maar.................
Ik ben uit het gebouw gezet door politie, vanwege een aangifte van een andere mede huurder, ik zou dronken zijn geweest en was een indringer, kraker of inbreker.
De mede huurder wist wie ik was en heeft mij mijn sleutel weten aftenemen lees ik in een PV, ik ben op straat gezet op hardhandige wijze door de politie. Dus ben ik door de politie op straat gezet, terwijl ik een huurder ben, dus volstrekt legaal in het gebouw. Om het verder kort te houden, mijn huur is per direct opgezegd. Ik word aansprakelijk gesteld voor die kosten, ook voor een inbraak in mijn eigen ruimte, en ben zwart gemaakt voor iedereen. Ik heb meer dan 1000 Euro betaald aan borg en kosten om de ruimte te gebruiken en fluiten naar de borg. En ik heb die ruimte dus nooit kunnen gebruiken
De eiser van het bedrag maakt handig gebruik van deze omstandigheden en probeert mij geld af troggelen, afpersen denk ik. Mij dwingen tot betaling. Zijn verklaring aan politie PV is zo schandalig, dat ik deze niet kan overleggen aan mijn verzekering, dan krijg ik problemen met mijn verzekering. Ik word afgeperst om een betaling te doen om mijn goede reputatie te behouden. Wat kan ik doen?

zaterdag 9 juli 2016