Wie is er aansprakelijk voor dergelijke gebreken aan een motor?

2 reacties

Eind van de zomer heeft mijn vriend zijn motor van 8 jaar oud verkocht. Bij verkoop is er meermaals aangeboden om een testrit te maken, maar hier is niet op ingegaan. De koper had een monteur bij die de motor grondig heeft geïnspecteerd en geconstateerd dat de remblokjes begonnen af te slijten. Hier was mijn vriend niet van op de hoogte, maar heeft dit erkend. In juni heeft hij nog de voorvork laten vervangen omdat deze lek was en vond dat hij deze niet zo kon verkopen. Nadat hij zijn motor had opgehaald van de garage heeft hij er niet meer op gereden. Bij het inspecteren van de motor heeft mijn vriend aangegeven dat de motor startproblemen heeft en meestal pas aangaat vanaf de tweede keer. Echter heeft hij deze nog wel gestart en startte vanaf de eerste keer.

Uiteindelijk is de motor verkocht en netjes overgeschreven. Er is een onderlinge overeenkomst opgesteld dat de koper nu de verantwoording draagt voor de motor. Deze is ondertekend door beide partijen.

Een tijdje geleden kreeg mijn vriend een aangetekende brief van een advocaat dat de motor in zware gebreken is gevallen en dat bij een gevaarlijke manoeuvre een fataal ongeluk zou kunnen veroorzaken. De koper stelt nu de verkoper aansprakelijk om alsnog een goede motor te leveren door herstelwerkzaamheden uit te laten voeren van €5.500,-.

Is dit mogelijk dat de verkoper (mijn vriend) alsnog moet opdraaien voor deze enorm hoge kosten?

maandag 6 november 2017