Woningstichting doet onaangekondigd wijzigingen aan koophuis

2 reacties

Hallo allemaal,

De woningstichting is in de wijk waar ik woon alle panden aan de buitenzijde aan het renoveren. Ikzelf heb een koophuis wat tussen twee huurwoningen staat. De renovatie begon onverwacht, opeens liepen er mensen over mijn dak en hebben werklui mijn (afgesloten) tuin betreden. Ik ben van te voren niet ingelicht over de werkzaamheden. Heb hier gelijk over contact gehad. Woningstichting heeft toen aangegeven brieven te hebben gestuurd en dat meer acute meldingen met behulp van kaartjes door de bus worden gedaan. Echter heb ik nooit wat ontvangen. Heb gelijk gevraagd de brief alsnog te mogen ontvangen, maar dit is nooit gebeurd.

Zelfs na dit contact zijn er nu wijzigingen aan mijn huis gedaan zonder enig overleg of contact. Op drie plekken zijn stukken uit mijn kozijnen gehaald, opgevuld met houtvuller en overgeschilderd met grondverf. Prima, vast een schilder die zich een huis vergist heeft, kan gebeuren. Maar nu hebben ze ook ruim een meter van mijn nokvorsten losgehaald (heb ik twee jaar geleden laten vastzetten met flexim). Hierbij is erg veel zwart gruis door het dak op mijn vliering gevallen. Al mijn spullen die ik daar had opgeslagen zitten nu onder het gruis, ook bijvoorbeeld de winterdekbedden. Zitten vol met vegen en ik krijg het er niet uit. Misschien dat een stomerij het er wel uit krijgt. Ook hangt hier de omvormer van mijn zonnepanelen. Hier is ook grijs in de ventilatiegaten gevallen.

Ik vind de woningstichting aansprakelijk voor deze schade en wil dat zij ten minste de stomerijkosten betalen. Woningstichting vindt zichzelf niet aansprakelijk. Wat kan ik doen?

Groeten,
Harry

zaterdag 26 augustus 2017