Executieverkoop voorkomen

12 reacties

Hoi allemaal,

Ik heb advies nodig over beslaglegging en deurwaarders :)

Een bekende van mij zit in de volgende situatie:

Hij heeft een woning gekocht (2010) en hierop zit een hypotheek. Nu kreeg hij plots op 11 oktober via de e-mail te horen dat er beslag was gelegd op zijn woning omdat er een achterstand was in de betaling van de VvE. Dit is een aanzienlijk bedrag maar, iets wat we gezamenlijk prima kunnen dragen. De betalingen gingen voorheen via automatische incasso maar, na wijziging van VvE beheerder is dit verkeerd gegaan. Ja, dit had hij eerder kunnen opmerken maar, de VvE beheerder heeft dit bedrag vrolijk laten oplopen tot 10.000euro

Echter, nu is er het volgende, hij heeft nooit ook maar iets van bericht gehad hierover. Er wordt gemeld dat alles naar hem is verzonden maar, geen enkele brief heeft zijn huis bereikt. De dagvaarding staat op 12-april-2018 maar, ook hier heeft hij niks van meegekregen. Hij was die dag niet thuis en blijkbaar doet een deurwaarder geen 2e poging?
Het vreemde is nu, dat de VvE beheerder opeens op 24 mei om het e-mail adres van hem vraagt. Deze is dus blijkbaar ook niet bij deze partij bekend.

Al met al vinden we dit een vreemde situatie. Het incasso bureau stelt dat er voldoende post is verstuurt maar, als hier dus echt niks van aankomt en opeens op 11 okt wel een e-mail, hadden ze blijkbaar dit communicatie pad al eerder kunnen gebruiken.

Alle bovenstaande berichtgevingen hebben we nu per e-mail van het incassobureau ontvangen.

Ook de deurwaarderskosten van +1000euro op een totaalbedrag van +/-13000euro vinden wij aan de hoge kant vooral omdat deze beste persoon z'n werk maar half heeft gedaan.

Al in al een vreemd verhaal en probeer het zo duidelijk mogelijk te omschrijven :)

maandag 12 november 2018