Niewe buurman vraagt kapvergunningen aan voor bomen in de tuinen van beide buren en krijgt die ook

2 reacties

Hallo forumleden! Er is in mijn woonblok in Amsterdam drie jaar geleden iemand komen wonen, die het huis dat voorheen van de woningbouw was, heeft gekocht. Een half jaar terug hoorde ik hem zeggen dat er wel een paar bomen weg zouden gaan. Ik heb toen op de site van de Gemeente gekeken maar zag nog niks. Nu blijkt dat er voor tenminste drie bomen een vergunning is afgegeven, alle bomen staan in de tuinen van buren. De vergunningen waren op een na niet herroepbaar.
Twee bomen dreigden gisteren gekapt te worden in de tuin van de buurvrouw recht tegenover ons huis, en een van beide is een kers dus ik protesteerde, ook vanwege onze privacy en het mooie uitzicht met bomen en het lelijke jaren '80 bouw uitzicht zonder bomen. Het bleek dat de nieuwe buurman vergunningen had aangevraagd voor de kap van de twee bomen in de tuin van de buurvrouw tegenover, en in de tuin tegenover aan de andere kant van zijn tuin. Ik ben naar de buurvrouw gegaan en het bleek dat zij na overleg met een landschapsarchitect al had besloten de kers niet te willen laten omhakken, maar dit was wel gebeurd als ik niet geprotesteerd had.
De buurvrouw die ouder is en gehandicapt beweerde ook dat de nieuwe buurman dreigende taal geuit had en dat ze om de lieve vrede maar toegestemd had in de kap van een boom van twee grote kastanjes die vlak naast elkaar in haar tuin tegen de grens met de tuin van de nieuwe buurman staan.
Nu staat er voor vandaag, vrijdag 13 april de kap van twee grote bomen aan het belendende perceel aan de andere kant van die nieuwe buurman op het programma.Deze is intussen geschied.
Ik heb twee vragen:
1: Ik vraag me af of het hoe dan ook toegestaan is grote bomen te kappen tussen 15 maart en 15 september?

2: Ik vraag me af hoe deze nieuwe buurman zoveel kapvergunningen krijgt voor bomen in tuinen die niet van hem zijn maar van mensen die hier al generaties lang wonen, weliswaar huurders van de woningbouw?Ik heb op Info.nu gelezen dat nieuwe bewoners minder rechten hebben dan mensen met een langere woonduur omdat die nieuwe bewoners wisten dat de bomen er stonden. Voorts vraag ik me ook af of de woningbouwvereniging niet een beetje te makkelijk huizen verkoopt, en als er vervolgens conflicten zijn met huurders, zich afzijdig houden, en wijzen op de VVE, zoals een medewerker van die woningbouwvereniging deed in het bijzijn van mijn oude overbuurvrouw?
Ik ben benieuwd naar uw mening over dit conflict en of u eventueel kunt helpen.

vrijdag 13 april 2018