schutting plaatsen nieuwbouw

5 reacties

Het nieuwbouwhuis wat we vorig jaar hebben verkocht wordt binnenkort opgeleverd. Zo zijn we druk bezig met het regelen van zaken zoals het afgraven van de tuin en het plaatsen van schuttingen. De hele straat wil dezelfde soort schutting laten plaatsen zodat het een mooi geheel wordt. Nu is het huis naast ons een (hoekhuis) nog steeds niet verkocht. Dit komt doordat er op een afstand van ongeveer 3 meter een grote elektrahuis bij de voordeur staat.

De makelaar krijgt deze woning maar niet verkocht. Dit betekend voor ons dat we met niemand kunnen overleggen over het plaatsen van een schutting. Op eigengrond zetten vind ik niet echt een optie omdat je daarmee al gelijk een aantal centimeters grond kwijtraakt en de tuinen zijn al niet zo groot. Plus het feit dat de toekomstige bewoner zijn tuin net iets groter is en krijgen er gratis schutting bij.

Nu hebben wij de aannemer benaderd om eventueel een bijdrage te betalen voor de te plaatsen schutting. Maar wilde hier niets van weten en wilde alles houden zoals het in de technische omschrijving. Hierin staat dus dat er helemaal niets geplaatst wordt.

Nu is mijn vraag: Waar heb ik recht op? De aannemer is toch eigenaar zolang de woning niet verkocht is en dus moet hij iets plaatsen! Of gelden er andere regels voor een aannemer?

Door een blunder van de gemeente en het toestaan van de aannemer dat het electrahuis op dat punt komt ben ik wel de dupe. Moet ik dan met mijn gezin van drie kinderen gaan zitten wachten wanneer eindelijk de woning verkocht wordt. Echt alle woningen zijn verkocht alleen deze niet! Dit wordt gewoon een spookhuis!

donderdag 16 maart 2017