Toeslagen en betaal plicht

4 reacties

Hallo,
Ik zit met een vraag. Ik heb tot vorige jaar april officieel samengewoond zonder samenleving contract. Ik zelf hrb een schoolgaande dochter van een eerdere relatie.
Eins vorig jaar kwamen mijn ex en ik erachter dat wij teveel toeslagen hadden ontvangen. Het gaat om de zorgtoeslag, kindergebonden budget en kinderopvang toeslag. De laatste twee staan op mijn naam. De zorgtoeslag was op mijn ex zijn naam gevraagd en hij ontving het op zijn rekening voor ons beiden zei hij.
Maar nu kreeg hij een rekening van 2448 euro wat hij terug moet betalen en ik van de andere toeslagen ook net zoveel ongeveer.
Wij beiden zijn verantwoordelijk voor het terug betalen hiervan. Dus ik denk dat we gelijk staan want de betalingen betreft en zijn we elkaar niets schuldig.
Nu geeft hij aan dat ik de helft van zijn opeiste bedrag moet betalen en dat hij niet verplicht mijn toeslagen mee te betalen. Ik neem aan dat als je samen woont dat alles berekend wordt naar hoeveel je beiden verdient. Dus als je beiden 2 x een bedrag van 2000 euro moet terug betalen en dat toevallig op beiden namen los komt dat je zelf gewoon je deel moet betalen en klaar.

Hij chanteert mij een advocaat in te zetten als ik niet mee werk.

Ik ben een alleenstaande moeder, net een huis gekocht en kom altijd mijn plichten na en doe alles volgens regels.
Wat moet ik hier aan doen? Ik heb het idee dat hij mij misbruik en chanteert om niks. Kunnen jullie mij aub een raad geven?

Alvast bedankt

zondag 19 februari 2017