Boete studentenvereniging

0 reacties

Hallo!
Ik zit bij een studentenvereniging en ben afgelopen jaar passief lid geweest omdat ik door omstandigheden niet mee kon doen. Heb ik ook duidelijk (niet zwart op wit) aangegeven bij de vereniging, Ik heb wel mijn jaarlijkse contributie betaalt. Ik heb dus verder niet meer omgekeken naar de 2 wekelijkse berichten die ik steeds van de vereniging kreeg. Nou kreeg ik oppeens een email waarin groot stond: "Boete wegens niet opdagen klusdag" Waarin doodleuk wordt verteld dat ik 70 euro moet betalen omdat ik niet op ben komen dagen voor een dag klussen in de zomervakantie. Deze mail kreeg ik kennelijk 3 maanden geleden ook al, maar die is in mijn spam beland. Daar stond in dat ik binnen 3 weken moest betalen, nu 3 maanden later krijg ik nog een herinnering dat ik binnen een week moet betalen. Er staan verder geen sancties bij. Ook heb ik al gemailed dat ik mij uit wil schrijven voor dit jaar maar daar heb ik nog geen reactie op gehad.

Mijn vraag is nu, Als ze toch moeilijk gaan doen over die boete, kunnen ze het geld dan toch afdwingen? of zou ik in het ergste geval van de vereniging kunnnen worden gegooid? ze gaven me wel een referentie naar het handboek van de vereniging, alleen kan ik daar niks over terug vinden.

Ik heb geen zin om die boete te betalen sinds ik het erg flauw vind dat ik van mijn kant wel zo respectvol ben geweest en het hele jaar heb betaalt maar ik nu wel 70 euro moet ophoesten omdat ik niet actief ben geweest.

BVD!

dinsdag 26 september 2017