Mijn zus wil huis verkopen en wij worden er uitgezet

Opgelost!
6 reacties

Mijn zus wil over 1,5 jaar het huis verkopen. Het is haar huis en hier wonen mijn moeder, en mijn gezin (ik, vrouw en zoon) bij in. Mijn moeder heeft een soort van overeenkomst met mijn zus, maar toen zij ons in 2008 vroeg om ook bij haar te komen wonen, wilde ze geen overeenkomst maken. Ze heeft speciaal voor ons zelfs een complete bovenverdieping op het huis laten zetten, met 2 slaapkamers en een badkamer.
Mijn zus en mijn 85 jarige moeder willen dus samen weer een ander huis kopen en wij mogen dus niet meer mee. Wij komen dan dus met z'n drieën op straat te staan. Ik sta al een behoorlijk tijd ingeschreven voor een sociale huurwoning, maar de wachtlijst is heel lang en wordt alleen maar langer. Ik kan met mijn inkomen geen huis of appartement kopen en vrije sector huren kan ik dus ook niet.
Wat zijn mijn rechten. Kunnen wij zomaar op straat gezet worden. Heb ik recht op urgentie voor een huurwoning (Amersfoort heeft ons al eerder afgewezen). Wat moeten wij als het moment daar is en wij hebben dan nog steeds geen onderdak.

dinsdag 14 augustus 2018