Scheiden huis met overwaarde

1 reactie

Beste Rijdende Rechter,

In 2013 heb ik een woning op eigennaam gekocht, deze was met geluk een lage aankoop in verhouding met de toen de tijd woningaanbod namelijk totaal hypotheek schuld 135,000 euro.

Vorig jaar November getrouwd in gemeenschap van goederen getrouwd en het onderwerp verklapt het al we zijn in scheiding. Er is sinds 2013 tot nu 2017 veel aan opgeknapt en alles wat gedaan is nu overwaarde. En er is in totaal 10,000 euro aan hypotheek afgelost.

De taxatie wijst uit dat de woning zoals het er nu bij staat 150,000 euro waar zou zijn. En de restschuld van de hypotheek bedraagt nog zo,n 125,000 euro dus zal het een overwaarde na een korte rekensom zou zo hebben van +25,000 euro. als de woning daar voor minimaal verkocht zou worden. Afgesproken met me toekomstige ex-vrouw dat we de eerste 3 maand de woning voor 169,000 zouden verkopen ( particulier zonder makelaar) en in die tijd minimaal zouden kunnen zakken tot 160,000 in deze tijd met rente en sneller hypotheek verstrekkingen zal dat reëel zijn. Als de woning binnen die tijd niet verkocht zou zijn gaan we zakken tot minimaal 150,000 euro. De woning zou als het iets beter afgemaakt zou zijn 200,000 opleveren en ik denk dat ze me daarom wil uitkopen.

Alleen de verhouding sinds de scheiding zijn heel wisselvallig. In deze procedure dat we van plan zijn een mediator in de armen te nemen. Heeft ze de auto op een familielid naam laten zetten zodat deze niet meer onder de inboedel verdeling valt. En weigert mee te betalen aan de vaste lasten die allen op mijn naam staan. Zodat ik geen kant op kan. En zit nu noodgedwongen bij mijn ouders thuis. Ook omdat er agressief en dreigende situatie van haar kant ontstaan bij de emoties. Waar meerdere politierapporten van op zijn gemaakt. Tot de taxatie die zei heeft laten toen is de situatie veranderd en wil ze het ook verkopen en vraagt mij nu ook na de optie om mij uit te kopen. Of ik dat wil en wat zal dan een reëel bedrag zijn. Het feit blijft ook dat voor zei mij kende een studieschuld heeft en nog afbetaald openstaand van 8000,-euro waarin ze vind dat ik daar de schuld van mee moet betalen.

De vraag is dit een rekperiode voor haar om de verkoop uit te stellen. Of om lange te rekken onder de vaste lasten uit te komen. Moet ik me laten uitkopen door haar of een advocaat nemen en toch voor kwijtschelding van haar schuld te gaan en het aanvechten van de auto die ze weg heeft gefraudeerd min of meer. (waarde helft ieders 1500,-)

Hoop op een voorspoedig antwoord immers de mediator gesprek word morgen gemaakt.

(geen kinderen uit ons huwelijk)
(Recht op bijzondere bijstand van advocaat en mediator gelukkig)
(getrouwd in gemeenschap van goederen in nog geen jaar scheiden)

maandag 9 oktober 2017