Vader met schulden en enigs kind wat te doen bij overlijden.

2 reacties

Hallo,
Ik zit met een ingewikkelde kwestie. Ik ben enigs kind en alleen mijn vader leeft nog.
Ik wil graag wat dingen weten omtrent het feit mocht hij overlijden. Ik kan nergens een goed overzicht krijgen van hoe en wat, in duidelijke Jip en Janneke taal.. Ik zal in het kort zijn situatie uitleggen.
Mijn vader heeft een schuld bij de bank, dit was ooit een zakelijke lening (15.000) waar maandelijks een klein deel word afgelost. Hij heeft ook nog een lopende rekening waar zon 4000 euro op staat. Hij woont in een huurwoning en heeft verder weinig bezittingen meer. Heeft een aow en klein aanvullend pensioen.
Nu ben ik enigs kind, dus mocht hij overlijden ben ik zijn erfgenaam. Ook zal ik waarschijnlijk zijn uitvaart moeten regelen en zijn nalatenschap moeten afhandelen.
Nu is mij ooit aangeraden mocht hij overlijden de erfenis benifiecier te aanvaarden.
Dat vind ik prima op zich maar eigenlijk wil ik de nalatenschap helemaal niet afhandelen. Er is ook geen familie of vrienden die dat wel kunnen doen.
Ook heb ik geen financiële middelen om het te laten doen.
Kan iemand mij hier in helpen advies geven? Wat ik allemaal moet doen en regelen als het zover is?
Hoe zit het bijv met dr kosten van de uitvaart zou ik die van zijn lopende rekening kunnen betalen? Of aanvaard ik dan weer de erfenis? Als hij overlijd moet zijn woning leeg. Maar aanvaard ik dan niet de erfenis?
Ik sta er eigenlijk helemaal alleen voor hierin en wil het zo goed mogelijk regelen zonder dat ik 10.0000en Euro's verder ben wat ik niet heb en kan betalen...
help!

donderdag 25 mei 2017