Waar moet woonruimte voor kinderen aan voldoen? Mijn rechten en plichten?

2 reacties

Hallo,
Mijn ex vriend en ik hebben 2 kinderen van 4 en 6 jaar oud waarover wij allebei ouderlijk gezag hebben. De kinderen staan bij mij ingeschreven en gaan hier naar school.

Hele periodes laat de vader niets van zich horen en dan ineens een sms bericht dat hij zijn kinderen wil zien waarbij hij van mij verwacht dat ik ze breng en ophaal. Verder moet ik ook zorgen voor kleding, toilet- en slaapspullen.

In week 1 dit jaar heb ik mijn ex vriend een concept ouderschapsoverkomst gegeven en gevraagd of hij deze wilde doornemen en zijn wijzigingen door wilde geven. Ondanks herhaaldelijk verzoek tot op heden nog steeds geen reactie van hem hierop gekregen.
Helaas heeft er afgelopen weekend een incident plaatsgevonden waarbij hij zelfs de politie heeft ingeschakeld. Ik heb geweigerd ze te brengen en hem gezegd dat hij ze kon halen. Hierop heeft hij melding van kidnapping gedaan bij de politie. (Uiterst netjes afgehandeld door de politie overigens)

Mijn problemen:
A. Vorig jaar zomerperiode besloot hij te verhuizen naar andere stad zonder overleg vwb impact op de kinderen. ( afstand meer dan 60km )

B. Zijn woonruimte bestaat uit een kamer van ongeveer 6 bij 4 mtr met een minikeukentje. (Volgens weg geen zelfstandige woonruimte)

C. Geen eigen toilet cq doucheruimte. Deze is gedeeld met andere bewoners van het pand.

D. Kinderen hebben bij hem geen eigen slaapruimte. Zij slapen samen op een 1pers matras onder de tafel.

E. Kinderen zien papa graag maar geven zelf aan dat ze niet willen blijven slapen omdat het zo klein is.

F. Na incident afgelopen weekend hem via sms geinformeerd dat hij kinderen kan zien maar dat zij hier thuis bij mij in hun eigen bed slapen.

G. Gezien zijn gedrag is hij niet meer welkom in mijn huis. Mag wat mij betreft met kinderen naar speeltuin, park etc etc.

Mijn vragen:
1. In hoeverre sta ik in mijn recht om te weigeren dat de kinderen bij hun vader overnachten?

2. Aan welke condities moet een leefruimte voor kinderen voldoen?

3. Ben ik verplicht om de kinderen te brengen en te halen omdat hij beweert daar de middelen niet voor te hebben.

woensdag 19 april 2017