Ziek worden door huurwoning

3 reacties

Beste Lezer,

Mijn vriendin en ik zijn radeloos en weten niet goed wat wijsheid is in deze situatie. Wij hopen van harte dat iemand ons wat goed advies kan geven.

In onze huurwoning, appartement op 5 hoog via woningbouw de Key is iets vreemds aan de hand. Wij hebben nu al bijna een jaar last van klachten omtrent onze gezondheid en algemene staat van hoe we ons voelen.

In ons appartement krijgen wij : Hoofdpijn, keelpijn, droge huid, benauwd gevoel,lusteloos gevoel, depri gevoel, onrustig gevoel. Wij slapen erg slecht hier en hebben de hele nacht dromen en worden niet uitgerust wakker.

Nu het zomer is en we continu alle ramen open hebben is het iets beter, vooral het slapen recht onder het raam is beter maar het is nog steeds niet leefbaarder.

Doordat wij beide erg druk zijn, en je er een soort van aan kunt 'wennen' en de klachten ook wel weer weg trekken gedurende de dag wanneer we uit het huis zijn sluimert deze situatie maar door. We wonen in Amsterdam en het is tot dusver niet zo gemakkelijk een nieuw appartement te vinden.

Wij hebben melding gemaakt bij de woningbouw, ze komen langs, halen wat stof uit de putjes, drukt een aantal knoppen in op een klein handmetertje en kijken naar de muren en concluderen dan dat er niets te vinden is.

In het verleden hebben we nog getwijfeld, ligt het aan onszelf? Zijn we te gestresst? Is het psychisch? Niemand anders in het gebouw heeft ergens last van.....Maar ondertussen is het ons duidelijk dat het voor 100% zeker aan het appartement ligt. Ik ben net 2 maanden op vakantie geweest en na 1 nacht hier slapen zijn direct alle klachten weer terug.
De klachten zijn enigzins subtiel, maar het zuigt ons leeg, het maakt ons vermoeid en het is gewoon niet goed en of normaal.

Hebben wij een andere optie dan verhuizen? Het is een prachtig appartement.
Wat kunnen wij het beste doen?

In het verleden voordat wij het zijn komen wonen, zijn er veel lekkages hier geweest, onder de grond en in de leidingen. Wij vermoeden onzichtbare schimmel waarvan de sporen door het huis vliegen. Dit is echter moeilijk aan te tonen zonder een peperdure instantie in te schakelen.

Alle tips en adviezen worden zeer op prijs gesteld!

Dank u !

donderdag 11 augustus 2016