eenmansvereniging....

0 reacties

Beste forumlezers,

Wij hebben een vereniging die al meer dan 30 jaar bestaat. De vereniging is een rechtsvorm waaronder een moskee met leden en begunstigers actief gaat.
het huidige penningmeester ook bijna 30 jaar desondanks wat er in de statuten staat om om de 2 jaar nieuw bestuur te installeren. Het grootste probleem is dat de vereniging te maken heeft met een hardnekkige penningmeester die geen openheid van zaken wilt geven tav de financiën. Dit al 30 jaar lang.
De voorzitter is onlangs opgestapt. Nu moet er een nieuwe voorzitter gekozen worden. De huidige penningmeester bepaald nu de regels voor de alv en verwacht cv's van kandidaten op zijn privemail ter beoordeling. Dit is in voorgaande jaren nooit verlangd van kandidaten. Wij, de secretaris en overige leden, willen inzicht in de contributiebetaling om inzicht te krijgen wie stemgerechtigd is voor de eerstvolgende ALV. Opdat de stemming democratisch geregeld zal worden.

Het is nu een nietes welles verhaal geworden tussen hij de penningmeester en de overige leden. Het probleem is dat er ook een handjevol mensen daadwerkelijk de contributie betalen. En dus een ALV waarbij er gestemd zal worden meer show. de penningmeester is autoritair bezig en lapt de regels van de statuten aan zijn laars.

Welke mogelijkheden hebben wij om hem de boel verplicht over te laten dragen?

S.N

zondag 12 januari 2014