Hypotheek en alimentatie

0 reacties

In 2010 zijn ik en mijn (inmiddels) ex uit elkaar gegaan. Ik ben in de koopwoning blijven wonen. We hebben het samenlevingscontract ontbinden. In 2010 is er een alimentatieberekening gemaakt voor mijn dochter. Tot nu heb ik de hypotheek zelf betaald. Maar dit lukt niet meer. Het huis staat inmiddels een half jaar te koop. Ik heb mijn ex gevraagd bij te dragen aan de hypotheek, die immers voor 50% van hem is.
Mijn hypotheek bedraagt 930 euro bruto per maand. Ik verdien als zzp'er 800 per maand bruto. Mijn ex moet 280 euro alimentatie betalen. Ik heb gevraagd de helft van de netto hypotheek te betalen. Dit is 325 euro. Echter hij betaald 325 euro en geen alimentatie meer. Mag dit? Hij zegt dat dit zijn maximale draagkracht is. Mijn maximale draagkracht is 25. Dan komen we dus nooit aan het hypotheekbedrag.
Bovendien wil hij met het huis niet verder zakken in prijs. Hij vindt het wel prima zo, maar ik wil er vanaf. De kosten zijn veel te hoog voor mij. Hoe kan ik ervoor zorgen dat hij wel zakt in prijs (waarschijnlijk door dit financieel te laten voelen, nu doet het hem niks).
Niks meer betalen aan hypotheek heeft ook geen zin, want dan kan ik wen huurwoning of nieuwe hypotheek ook vergeten. Hoe pak ik dit netjes aan?

vrijdag 6 september 2013