Incident in café

1 reactie

Ik heb sterke twijfels over het optreden van de beveiliger in een café bij de situatie die zich heeft voorgedaan bij een vriend:

Hij zat in een café met vrienden, met zijn telefoon aan het spelen. Het is een nieuwere telefoon die over een infrarood-zender beschikt, waarmee je een televisie kunt bedienen. Aan de andere kant van het café hangt een tv met reclame. Zonder enige kwade intenties, probeerde hij de functie uit en schakelde de tv uit en weer aan. Even later komt er een beveiliger, die zomaar de telefoon uit zijn handen grist en ermee naar de achterkant van het café loopt. Hij bekijkt de camerabeelden en na vijf minuten komt hij terug en vraagt om legitimatie. De beveiliger pakt zijn iPhone en maakt een foto van het legitimatiebewijs en de telefoon. Vervolgens beschuldigt de beveiliger hem van sabotage, legt hem uit dat hij niet meer welkom is in het café, en geeft de telefoon en de legitimatie terug.

In de tijd dat de beveiliger met de telefoon weg was, had hij toegang tot alle persoonlijke informatie die in de telefoon opgeslagen is. Heeft de beveiliger correct gehandeld?

zondag 24 november 2013