domeinnamen, al 8 jaar geen rekening gehad maar nog wel op mijn naam geregistreerd

0 reacties

L.s.

Ik heb 8 jaar geleden een aantal domeinnamen geregistreerd bij registreernujouw.nl. Het is een wazig bedrijf wat telefonisch nooit bereikbaar is en niet op email reageert.

Het kost in principe een tientje per jaar, om het domein te activeren moest ik voor het 1e jaar een tientje betalen maar verder heb ik er vijf jaar niets meer over gehoord.

Ik heb nooit iets met die domeinnamen gedaan en was ze eigenlijk gewoon vergeten omdat ik er nooit een rekening of email van zag. Totdat er in 2009 ineens een mailtje verscheen met een betalingsverzoek binnen 14 dagen voor alle jaren. Hier heb ik op teruggemailt dat ik niet alles wilde betalen omdat ik vond dat ze er te lang mee hadden gewacht, maar daar kwam geen reactie op.

In 2010 heb ik de opheffingsformulieren van SIDN gemaild naar dit bedrijf, hier heb ik totaal nul reactie op gehad. Zojuist zag ik dat de domeinnamen nog steeds op mijn naam staan, ik wil er vanaf maar dat kan alleen maar via dat bedrijf.

Hoe lang mag een bedrijf wachten met het sturen van een factuur? Ik ben bang dat er een spelletje wordt gespeeld en dat ik over een aantal jaar toch nog alles in een keer alles moet betalen. Doordat ze niet terugmailen komt er ook geen onderhandeling tot stand.

Wat zijn mijn rechten? Ik ben een kleine zelfstandige, moet ik voor alle jaren betalen of vervallen de facturen ouder dan 5 jaar? Ik snap dat ik in ieder geval wat moet betalen en zoveel geld is het nu ook weer niet, maar het gaat me vooral om het principe. Zo'n ondernemer verdient het in mijn ogen niet als je zo met klanten omgaat.

Alvast bedankt voor uw medewerking.

zondag 19 februari 2012