Handelsrelaties meenemen naar rivalerend maatschappij

0 reacties

Beste mensen,

Een korte tijd terug is een collega/partner, abrupt opgestapt bij ons bedrijf. Dit deed hij op de volgende manier: naar iedere contactpersoon waarmee wij samenwerken van A tot Z, werd een e-mail gestuurd met de aankondiging dat hij was opgestapt. Achteraf stuurde hij een e-mail naar z'n werknemer/partner. (25% aan aandelen had deze opgestapte persoon, welke hij claimt en van plan is om mee te nemen naar het bedrijf vermeld in het volgende paragraaf).

Wat nog verrassender uitpakte is het feit dat deze de overstap maakte naar een rivaliserend maatschappij, waar bleek dat hij achter al maandenlang in contact was betreft een overname. Met deze 'rivalen' hebben we tot op heden samengewerkt dusdanig dat zij een vakantieland aanpakten en dat wij het ander. Wij waren immers gespecialiseerd in het ene land en zij in het andere.

De opgestapte bleek echter maandenlang bezig zijn geweest met het voorbereiden op deze overstap, hij heeft naast alle contactinformatie van ons klantendatabase, ook alle handelsrelaties meegenomen en heeft dus ook in een mum van tijd een zij-branche bij deze rivalen opgezet, naar u raadt het al, onze gespecialiseerde land van bestemming.

Nou is het niet zo dat wij deze zet als levensbedreigende situatie opvatten, feit is dat we er wel schade door gaan leiden. Met name het feit dat al onze contracten en akkoorden in de afgelopen tijd zijn uitgevoerd voor de rivalerende maatschappij en dus in die mum van tijd zijn afgesloten bij de rivaal is vervelend.

Hebben jullie enige ideeen, tips of wat dan ook, over hoe we deze oneerlijk manier van zaken kunnen oppakken?

Vriendelijke groeten,

Omega

maandag 12 november 2012