Remplacement wel/niet

0 reacties

Hallo,

Ik heb niet echt een conflict met mijn werkgever, ik heb meer advies (goed advies) nodig. Momenteel ben ik ziek thuis met een burnout, fibromyalgie en artrose. Vanwege de laatse 2 heb ik veel pijn wat mijn werk niet veel makkelijker maakt. Ben momenteel aan het opbouwschema begonnen (1x 2 uur per week). Min of meer dus alleen nog maar koffiedrinken en sociaal zijn. Ik werk normaal 28 uur.

Nu is er een fusie op het werk (sector V&V). Er zijn al erg veel ontslagen gevallen, boventalligen komen en gaan etc. Ik ben er niet 1 van (werk op de clientenadministratie).
Vanwege de fusie moeten we ook verhuizen, dit brngt ook weer veel onrust met zich mee...al met al, ik voel me er niet prettig bij en denk dat dit een erg mooi moment is om een andere weg in te slaan. Ik heb dit altijd al willen doen en heb nu het gevoel: als ik het nu niet doe komt het er nooit meer van (ik ben 52 jaar).

Een van mijn collega's is wel boventallig. Vanuit het sociaal plan (momenteel is er alleen een onderhandelaarsresultaat) zou er eventueel gebruikt gemaakt kunnen worden van de plaatsmakersregeling. Dat zou ik willen doen. Maar...ik heb ook definitief mijn uitkering nodig. Gezien het feit dat ik officieel nog in de ziektewet loop maakt dit het geheel iets gecompliceerder en wil ik graag gedegen advies hoe ik het best belagen ten ijs kan komen.

aanstaande maandag heb ik mijn gesprek hierover met iemand van P&O. ik wil dan wel weten wat wel en wat niet, voor ik mezelf in mijn vingers snijd en niets heb.
De vakbonden komen vanoavond weer bij elkaar en als het goed is, is er aanstaande vrijdag bekend of er wel/geen sociaal plan komt of sat het een sociaal statuut gaat worden.

Ik ben heel benieuwd naar de reacties! Ik hoop dat er iemand is die mij opties kan geven! Bij voorbaat dank.

woensdag 4 november 2015