complexe probleem.

1 reactie

Goededag,

Het volgende conflict: Mijn grootvader heeft in zijn leven een viertal woningen weten te kopen en te behouden. Nu is hij sinds een paar jaar overleden en is mijn oma nog in leven.
In het testament zijn de bezittingen verdeeld(schuldenvrij) over de twee kinderen die ze hebben. Nu heeft één kind (na het overlijden van mijn grootvader) een deel van de bezittingen die in het testament voor de andere erfgenaam is (in dit geval mijn moeder), gebruikt als onderpand voor een hypotheek, welke aanzienlijk hogere waarde heeft dan het te erven vastgoed (en zijn de eigen delen ook al verhypothekeerd). Dit alles zonder te melden aan de andere erfgenaam (die er zelfstandig achter gekomen is bij voorbereidingen op het erven).
Mijn grootvader heeft altijd alles in beheer gehad en mijn grootmoeder weet niks van financiën en heeft waarschijnlijk iets getekend(voor een hypotheek) zonder vragen te stellen.
Mijn moeder heeft afgelopen jaren de betreffende belastingen en kosten betaald voor dit pand, zonder dat ze wisten dat dit al verhypothekeerd was.

Afgezien het feit dat deze erfenis verworpen moet worden, is dit juridisch gewoon mogelijk?

Ik hoor graag suggesties en extra leesvoer.

Grt Dogtag

donderdag 22 oktober 2015