Er zijn twee testamenten van mijn ouders, maar niemand wil ze geven.

0 reacties

Hallo,

Mijn moeder is in September vorig jaar in Nederland overleden, de dag na haar verjaardag. Op haar verjaardag heb ik haar nog gesproken, maar pas na enkele dagen heeft een nicht me geïnformeerd, omdat mijn broer en zussen dat niet deden. Ik woon nu in Nieuw-Zeeland en heb via verschillende instanties wel vernomen dat er testamenten zijn, bij de Rabobank hebben ze zelfs gezegd dat ze een testament hebben (geen erfmacht) maar dat niet aan mij willen geven, zelfs nadat ze mij om officiële legitimatie hebben gevraagd en hebben gekregen. Ze verwijzen alleen naar de notaris die de testamenten heeft opgemaakt, maar die negeert mijn verzoek om mij een copy van de testamenten toe te sturen.

Via het boedelregister heb ik vernomen dat er geen inschrijving is van een behandelend notaris. De verklaring volgens het CTR is dat de zaak waarschijnlijk nog niet is afgehandeld.

In de tussentijd hebben mijn broer en zussen (gemachtigd via een testament die ik nooit heb gezien) alle bankzaken van mijn moeder en haar inboedel in bezit genomen, zonder mij er over te informeren. Als dit allemaal legaal is, dan is de wet duidelijk niet juist.

Wat kan ik doen om het testament van mijn ouders te krijgen, en hoe kan ik (wettelijk) inzicht krijgen in de afhandeling van het nalatenschap van mijn moeder?

Met dank, ZEIST

donderdag 28 januari 2016