Executeur maakt belachelijke onkosten

2 reacties

Situatie; vader J overleden aan ernstige ziekte. 4 kinderen zijn erfgenaam, 3 zijn minderjarig, 5, 8 en 15 jaar, de ander is net volwassen.
Vader had de broer in het testament aangewezen als executeur. J had zn broer 8000 euro gegeven voor de uitvaart zoals begroot door uitvaart onderneemster. Na overlijden moesten er terechte onvoorziene kosten worden gemaakt. Tevens is er livestream geregeld en een videograaf ingehuurd.
Twee weken na de uitvaart, kwam de notaris tot inzicht dat vanwege de 3 minderjarigen, de erfenis benificiair moest worden aanvaart en de rol van executeur kwam te vervallen. De oudste zoon is nu samen met de 2 moeders van de kinderen de wettige vereffenaars.
Na wat haken en ogen hebben we nu inzage; er is een woning met hoge hypotheek lasten en met het geld op de rekeningen kunnen we de woning misschien 1 jaar betalen.

De rekening voor de uitvaart is binnen; 13000 euro, waarvan 2600 voor de livestream.
De broer heeft na de uitvaart de kosten van de livestream en de kosten van de videograaf naar zichzelf overgemaakt vanuit de bankrekening van J.
De broer heeft nog een aantal kosten op eigeninitiatief gemaakt en dan met de factuur van de uitvaart meent hij nog 1600 euro van ons te ontvangen.
Wij zijn van mening dat J te nooit en te nimmer een dergelijke peperdure livestream had willen hebben en ook geen dvd van de uitvaart. J had zelfs de uitvaart al tot in de puntjes geregeld! Broer en moeder hebben op eigen naam verandering aangebracht en daarbij de kosten opgejaagd.

Kunnen dergelijke kosten nu bij de erven worden neer gelegd of zijn ze voor de broer?
Valt de noraris niet het een en ander te verwijten?
Nadat wij als vereffenaars de sleutels van de woning van J kregen bleek dat er al verschillende spullen waren verdwenen. Wat kunnen we hier nog mee?

Kunnen jullie ons raad geven?
Het doet verdriet dat 4 kinderen door eigen familie zo worden behandeld na de dood van hun vader.

zondag 26 juni 2016