Fraude door andere erfgenaam

2 reacties

Recent is er volgens mij ernstige fraude gepleegd door een mede erfgenaam die eigenlijk als familie moest zijn ik sta nu in tweestrijd wat te doen. Mijn verhaal: Iets meer dan een jaar geleden, is jammer genoeg mijn broer overleden. Het was een vriendelijke en fijne man, die ook in zijn erfenis erg barmhartig bleek te zijn. Zo liet mijn zo'n 1/4 van al zijn bezittingen aan mij(ons) achter en de rest aan zijn gehuwde. Maar door de huwelijksakte werd dit nog een keer door elkaar gehakt en kreeg ik dus 1/8, wat met veel schulden neer kwam op iets van 50 a 60 duizend euro.

Toen bleek wat en had ik veel aanwijzingen dat er een sterke band was tussen de executeur en gehuwde. Zo zou de executeur zelfs een schuld hebben bij de gehuwde... Daarom niet geschikt was om onpartijdig te zijn. Door drukte moet ik echter zeggen niet de tijd te hebben genomen alle documenten na te kijken, zo wou ik er iets van zeggen. Maar, had ik het druk. Toen kreeg ik documenten toegestuurd van de belastingen van twee jaar tijd, en bleek dat van de geschatte waarde van de goederen en het geld veel minder over was. Die waren overigens nog absoluut niet verdeeld, maar zo was er een kleine waterscooter van mijn broer verdwenen, zijn auto en had alles plots een aanzienlijk kleinere waarde, zo zou ik nu de helft minder krijgen.

Dit lijkt zo sterk op fraude en oplichting, maar naar wie moet ik een advocaat, kantonrechter, ergens aangifte doen over de executeur of de belastingen. Ik ben eerlijk waar er niet over uit naar wie ik als eerste toe moet, maar wel hoe ik het me niet kan veroorloven om elke advocaat aan te nemen, iemand advies?

zaterdag 12 maart 2016