geen testamentair executeur

8 reacties

Mijn opa is onlangs overleden ( mijn oma al geruime tijd evenals mijn vader) maar nu wil het geval dat een oom van mij de erfenis zou gaan regelen, Hij staat niet vermeld als testamentair executeur bij de notaris. Hij had wel een gezamelijke rekening met mijn opa.
Nu heeft de bank op het moment de rekening geblokkeerd van opa. Maar net voordat de rekening geblokkeerd werd heeft die oom een bedrag van 1000 euro ( zegt hij ) over laten schrijven naar zijn eigen prive rekening. Dit zonder overleg met de andere erfgenamen. Pas een aantal weken later vertelde hij dit ons. Hij had dat laten doen om rekeningen van opa te betalen, maar hij kon niet weten dat de bank de rekening van opa zou gaan blokkeren, had de bank geen mededeling over gedaan naar hem. Nu willen wij ( de andere arfgenamen ) ofwel dat hij ons daarvan de rekening afschriften laat zien of anders dat bedrag weer terug stort op de rekening van opa, ( Lijkt ons niet meer dan normaal ) Nu weigert hij dit beide om te doen,
Nu is mijn vraag, mag hij dit zomaar doen? Zonder eerst de andere erfgenamen hiervan op de hoogte te stellen? Ookal had hij een gezamelijke rekening met wijle mijn grootvader, of is dit niet meer dan diefstal?
En wat kunnen wij hier tegen doen? Nogmaals hij staat niet vermeld bij de notaris als testamentair executeur!!!!

Vriendelijke Groet,
Ruud Oosterbeek

zaterdag 22 mei 2010