Help, ben ik onterfd?

14 reacties

Sinds een dik jaar heb ik geen contact meer met mijn ouders vanwege een woordenwisseling. Nu is mijn moeder opgenomen in een verpleeghuis sinds enkele maanden en mijn vader is onlangs overleden. Ik heb een broer en een zus waar ik ook geen contact meer mee heb sinds het overlijden van mijn vader. Zij hebben met mijn moeder (die aan Korsokov lijdt) van alles bekokstoofd waardoor ik niet eens welkom was op de crematie, laat staan als zoon op de kaart stond. Volledig genegeerd door mijn hele familie, maar goed ik ga aan de vraag voorbij.

Broer en zus hebben in een kwaaie bui geroepen dat ik onterfd ben en dat er 'niks te halen valt'. Vader en moeder hebben een eigen huis (waar moeder niet naar terug zal keren) en zelf de afgelopen jaren diverse malen geerfd van broers en zussen. Zij verzamelde zelf antiek, maar dat is al verdeeld over mijn broer en zus, naar ik heb vernomen.

Nu hoor ik allemaal verschillende verhalen en vraag mij af wat nu waar is. De erfenis zou naar het verzorgingshuis gaan waar mijn moeder verblijft (ik hoop het!!), ik zou het testament op moeten vragen binnen 6 maanden.........heb geen idee waar en of er uberhaupt een testament is. Mijn moeder is dus zelf behoorlijk labiel en kan geen beslisingen nemen, maar ik ga ervan uit dat dit nu voor haar wordt gedaan door broer en zus en daar heb ik in het geheel geen vertrouwen meer in.

Waar moet ik beginnen, welke stappen moet ik nemen?

zaterdag 2 februari 2013