Hoe lang recht op erfdeel na overlijden van ouder

2 reacties

Mijn vader is in 2008 overleden en omdat ik destijds in het buitenland woonde heb ik mijn broer uit alle vertrouwen de volmacht gegeven om alles te kunnen regelen. Dit bleek niet slim aangezien hij anders dacht over de verdeling. Ik heb geprobeerd hier over te praten maar hij vind dat ik nergens recht op heb. Ik ben een jaar later naar de desbetreffende notaris geweest om te vragen wat ik kan doen. Daar kreeg ik als antwoord dat ik alleen de zaken kan regelen als hij erbij is omdat ik hem volmacht heb gegeven en daarom niets kan inzien. Dit geldt ook voor de bank, ik kan geen financien van die periode inkijken.

Ik heb destijds wel een aanslag gekregen van de Belasting om mijn deel van erfrecht te betalen, wat ik ook heb gedaan. Gelukkig was de Levensverzekering uitgekeerd en heb ik daar wel de helft van gekregen, en hiermee dus de Belasting kunnen betalen.

Nu woont mijn broer al 6 jaar in het huis van mijn vader en heeft alles tot zijn beschikking en ik heb nog steeds niets. Ik wil er nu werk van maken maar heb ik hier nog steeds recht op?

woensdag 16 juli 2014