Kan mijn zus mij sieraden van mijn overleden moeder weigeren?

1 reactie

Mijn zus die in vlak bij mijn (inmiddels overleden) moeder woont heeft zich alle sieraden toegeeigend. Zij heeft ook de pas van mijn moeder (die haar een machtiging had gegeven) en ik heb totaal geen inzicht in uitgaven etc. Nadat wij samen bij het sterven van mijn moeder waren en ook samen haar huis hebben uitgeruimd, een plaats op het kerkhof hebben uitgekozen, de rouwkaart gemaakt etc. zag ik er geen kwaad in op haar verzoek de foto's en sieraden in vertrouwen bij haar te laten tot we eruit zouden zijn hoe en wat we ermee gingen doen. Mijn broer bemoeide zich nergens mee.
Na telefonisch kontakt waren we overeen gekomen dat mijn zus mij op de hoogte zou houden van de ontwikkelingen omtrent uitgaven en dat ik voorlopig een bepaalde ring zou krijgen en dat er van een andere ring iets gemaakt zou worden voor mijn en mijn zuster's dochter. De rest van de sieraden zouden we laten taxeren en alsnog beslissen wat er mee te doen. Op mijn 2 brieven waarvan 1 aangetekend met de vraag wanneer ik de ring tegemoet kan zien wordt niet gereageerd en via een foto gestuurd door mijn schoonzus werd mij te kennen gegeven dat er inmiddels een steen op mijn moeders graf is gezet. Ik ben daar niet in gekend.
Wat kan ik na het schrijven van de brieven eventueel nog doen om toch een tastbare herinnering aan mijn moeder te krijgen?
N.B. Jammer, mijn moeder had niets op papier. Voor de eventuele verkoop van haar huis werd mij mijn handtekening door een notaris gevraagd wat ik dus ook gedaan heb.
Wat Nu?
Met groeten Jenny

vrijdag 12 maart 2010