krijg ik problemen met onterfde zus als mijn moeder haar geld opmaakt?

7 reacties

Hallo allemaal,
Mijn moeder leeft gelukkig nog en woont nog zelfstandig zonder hulp van een instantie, wel help ik haar af en toe met de zware boodschappen, administratie etc.
Ze heeft mijn zus bij testament onterfd en mij als enige erfgenaam en executeur testamentair laten opnemen. Het contact met mijn zus is zo goed als nihil, 2x per jaar een telefoontje en zelfs dat loopt meestal op onenigheid uit.

Ze woont gehuurd en heeft geen kapitalen gespaard, maar er is wel wat spaargeld. Mocht haar iets gebeuren kan mijn zus dus binnen vijf jaar haar legitieme portie
opeisen en dat bedrag wil mijn moeder zo klein mogelijk houden, sterker nog: het liefst wil ze dit voorkomen en niks meer overlaten.
Het is een mensje van de oude stempel en doet bijna niets via pinpas, ze haalt geld af en dat gebruikt ze. Nu vroeg ze me of ze een jaar lang ieder maand 750 euro extra kan afhalen en opmaken zonder dat ik naderhand in de problemen kom.

Nu dus mijn vraag: als ze dit werkelijk gaat doen dan zou mijn zus (na overlijden van mijn moeder) kunnen aannemen dat ik dat geld heb gekregen, dan kom ik in de problemen en dat wil mijn moeder dus niet. Maar ze wil wel haar spaargeld opmaken en niet via pinpas zodat haar uitgaves op het afschrift staan.

Iemand adviezen en/of info wat mag en niet?
Alvast bedankt!

vrijdag 21 februari 2014