Langstlevende ouder overlijdt maar er is geen contact sinds alnge tijd met kinderen

3 reacties

Kan iemand mij wellicht vertellen, hoe een en ander wellicht kan verlopen, wanneer je langstlevende ouder komt te overlijden. Hij of zij heeft kinderen, maar die kinderen, waarvan ik er één ben, hebben geen van allen meer en ook al sinds lange tijd geen contact meer gehad met hun bejaarde ouders. Daar waren redenen voor, een zeer verwrongen jeugd door nagenoeg permanente problematiek tussen de ouders. Moeder was in die zin het meest apart van de twee.
Nu mijn vader vorig jaar is overleden en ik dit pas sinds gisteren weet (en dit scenario had ik vaak al voor ogen, dat mijn moeder dit niet zou melden) heb ik toch vraagtekens omtrent de toekomst en hoe zaken dan zouden gaan ?
Mijn zoon was gisteren in de omgeving van de woning van mijn ouders en vernam van één van de buren, dat mijn vader vorig jaar is overleden.
Wij, de kinderen (nog één broer en één zus) zijn geen van allen ingelicht, hoewel de ouders wel onze adressen en telefoonnummers wisten.
Kan het zo zijn, dat wanneer moeder op enig moment overlijdt, dit wel kenbaar gemaakt wordt aan mij ?
Bijvoorbeeld via de gemeente, waar zij woonde ?
Er zal wat geregeld moeten worden tegen die tijd, een begrafenis, het leegmaken van een huurwoning, bankzaken.
De verantwoordelijkheid om het overlijden van mijn vader aan mij te melden lag bij mijn moeder. Zij heeft dit niet gedaan.
Maar wat te verwachten toekomstig, wanneer zij dan een keer zal overlijden ?
Het contact met mijn moeder zal nooit hersteld worden, daar is teveel voor gebeurd

zondag 2 november 2014