Legitieme Portie, een betalingstermijn?

2 reacties

Beste,

De situatie is als volgt. Mijn vader had 6 kinderen, waarvan 2 kinderen in waarde meer krijgen als de andere 4. Hij had een testament opgesteld, wie wat kreeg.

Qua WOZ waardes van de huizen dachten we dat we geen conflict zouden krijgen wat betreft de legitieme portie. Dit zou in orde zijn. Echter is 1 woning erg laag getaxeerd.

Gevolg de 4 anderen komen per persoon ongeveer 1500 euro te kort.

Nu 20 maanden na het overlijden krijg ik een mailtje vanuit 1 persoon die spreekt voor alle 4 dat men aanspraak wil maken op dat geld en ik binnen 4 weken dat moet betalen.
Gezien we met 2e zijn die meer hebben, gaat het voor mij om een bedrag van een ruime 3000 euro. De andere helft is voor rekening van mijn broertje.

Ik heb een mail terug gestuurd met een voorstel tot termijn betaling en zodra mijn belasting terug gave er is de rest aan te vullen. Ik heb immers het geld niet, ik heb een huis geerfd. Welliswaar een schenking gehad van vader al eerder maar al dat geld is besteed aan onder ander notaris en erfbelasting.

Nu gisteren een reactie gekregen. dat 3 ervan zich niet in mijn voorstel konden vinden. En ik binnen 3 maand hun 3 moet betalen en met de ander maar contact op moet nemen wat die heeft naar hun toe niet gereageerd.

Mogen hun er zomaar een termijn aan koppelen? Of wat zijn de regels verder over het aanspraak maken op legitieme portie.

Alvast bedankt voor uw reactie.

maandag 15 oktober 2012