Legitieme portie uitbetalen, executie verkoop huis ouders

0 reacties

Mijn beide ouders zijn kort na elkaar overleden. Mijn vader als laatste dit jaar. Ik had geen contact meer, alleen mijn oudere broer had nog contact met ze en verzweeg het overlijden.

Ik eis mijn legitieme portie op via hun notaris, dat is een aanzienlijk bedrag. In het testament ben ik overigens onterft en broer krijgt alles.
Mijn broer heeft hun huis al geruime tijd in de verkoop staan van mijn ouders en zegt tegen mij dat hij geen geld heeft om mij te betalen. Mijn broer en ik hebben verder geen contact met elkaar.
Wanneer en hoe kan ik tot een executie verkoop laten overgaan, moet ik dan beslag op de woning laten leggen ofzo?? Of moet ik gewoon braaf wachten totdat mijn broer een keer instemt met mogelijk kopers die er misschien nooit zullen zijn.
Dit zou hij kunnen doen om mij te boycotten denk ik voor mijn gevoel. Hoe lang zal ik braaf moeten wachten: 2 jaar of meer. Ik vind ene jaar wel welletjes persoonlijk.

Het enige wat ik heb gekregen tot nu toe uit de erfenis is de sportfiets van mijn vader. Hiervan is zelfs de waard ebepaald zodate mijn broer me dan later een paar centen minder hoeft te betalen. Daar ben ik het mee eens want zo is de wet.

Ik ben benieuwd naar een ieder zijn eigen ervaring hierover
Ik weet ook niet of het gepast is dat mijn broer gedwongen kan worden mij te betalen ook al moet hij een 2e hypotheek opnemen. Hij heeft zelf met zijn vrouw en 3 kinderen een eigen huis.

maandag 8 december 2014