JE
Jensie
Aantal ontvangen sterren: 1
Bekijk details

Mijn partner en ik hadden een LAT-relatie, nu is mijn partner overleden. WIE heeft 'recht' op de inboedel.

33 reacties

Het is een hele ingewikkelde kwestie. Maar ik zal hem puntgewijs opnoemen.

Partner is 5 1/2 jaar geleden bij zijn ex-vriendin vertrokken, met schulden
Uit deze relatie heeft hij 2 kinderen.
Zijn zoon is hem (wegens verwaarlozig bij moeder) aan hem toegewezen
Partner en ik hebben een relatie gehad van 4 1/2 jaar.
In deze 4 1/2 jaar hebben wij 1 jaar samengewoond.
Omdat het niet goed klikte tussen de kinderen hebben wij besloten appart te gaan wonen.
Mijn partner en ik LAT-ten en voerde dus een huishouden samen, maar apart.
Nu is mijn partner overleden en is zijn ex alles aan het regelen voor de kinderen. Of voor zichzelf?
Omdat mijn partner zelf geen cent te makken had heeft de gemeente een deel van de crematie betaald en ik heb het overige betaald om een waardig afscheid te kunnen geven voor vrienden en natuurlijk zijn 2 kinderen.

Nu is de expartner de wettelijke vertegenwoordigster van de kinderen en handeld zij uit die naam op de manier waarop zij nu handeld. Zijn financiële zaken pakt zij beet en zijn woning. En ik? Ik mag helemaal niets.Zelfs niet mijn eigen persoonlijke bezittingen uit de woning halen.

Helaas valt er met de ex niet te praten. Ik heb namelijk al 2x aangifte gedaan van mishandeling (in de tijd dat mijn partner nog leefde) en de laatste keer toen ik wilde praten over zaken na mijn partner's overlijden heeft ze me ernstig bedrijgd en is de politie gebeld en gekomen.

Op dit moment staan de zaken er zo voor dat zij een opkoper heeft laten komen maar die gaf haar te weinig. Nu laat ze verhuizers komen om de boel in te pakken en te verhuizen. Voorlopig slaat ze het op.
Ik heb de notaris al bericht van de rekening die ik bij haar ga neerleggen en dat zij dit kan voorkomen door simpel de boedel te laten voor wat hij is. Ze maakt zich mijn inziens schuldig aan strafbaar Paulianeus handelen.

Het is haar alles aan gelegen om mij niets te gunnen, omdat er nog heel veel pijn zit omdat mijn partner haar destijds heeft verlaten. Ik begrijp het deels ook wel. Maar Ik vind het vervelend dat zij op deze manier misbruikt maakt van haar situatie als wettelijke vertegenwoordigster van de kinderen. Dat houdt toch op bij het regelen van de dingen voor de kinderen. Eigendommen van de kinderen moeten natuurlijk hun toekomen. Ook de as van hun vader. Maar de rest heeft zij toch niets mee te maken. Nu ze zijn spullen meeneemt accepteerd zij toch ook de erfenis, waardoor ze ook zijn schulden erft?

Mijn excuus als het warrig overkomt. Maar ik ben er heel emotioneel onder, mijn partner is nml. recent overleden.

Ik hoop op een antwoord waar ik wat mee kan, want momenteel vecht ik tegen een muur.

donderdag 30 december 2010