niet aanvaarden executeur

3 reacties

Omdat mijn moeder dementerend was hebben wij om advies bij notaris waar mijn moeder altijd kwam om advies gevraagd. Notaris geeft als advies bewindvoering aanvragen. Kantonrechter wijst mij aan als bewindvoerder.
Zus van mijn moeder heeft veel invloed op mijn moeder. Onder die invloed heeft mijn moeder haar huis verkocht voor zeer lage prijs aan belegger. Dit is gebeurd toen ik nog geen bewindvoerder was. Dezelfde notaris waar wij enkelen maanden daarvoor advies van kregen heeft de overdracht gedaan. Hij kan zich ineens niets van ons gesprek en zijn gegeven advies herinneren. Ook de bijzonder lage verkoopprijs was hem niet opgevallen.
Nadat ik het bewind heb gekregen is ontdekt dat mijn tante grote bedragen van de bankrekening heeft opgenomen. Zij wilde daar geen verklaring voor geven. Ook was kenteken auto van mijn moede op haar naam overgezet. Ze beweert dat mijn moeder haar de auto voor verjaardag had gegeven. Echter het onderhoud van de auto liet ze mijn moeder betalen. De auto hebben we terug kunnen krijgen. Het geld is helaas verdwenen.

Nu vermoed ik dat er ook een nieuw testament is gemaakt met tante als executeur. Notaris wil daar geen mededeling over doen.
Mijn moeder is nu overleden en ik wacht op antwoord van testamenten register. Ik wil geen contact meer met notaris waar testament vermoedelijk is. Kan ik testament aanvechten als daar vermeld wordt dat mijn tante executeur is?

Overdracht huis en waarschijnlijk opmaken nieuw testament was 12 jaar geleden. Al die tijd is mijn tante niet meer op bezoek geweest bij haar zus. Tijdens rechtszaak over toewijzen bewind heeft de rechter zelfs mijn tante enkele malen gewaarschuwd haar mond te houden of anders de zaal te verlaten.
Is er een kans dat ik kan winnen bij een rechtszaak dat ik als bewindvoerder en mentor van mijn moeder mijn taak mag afmaken en de erfenis regelen? Ik ben trouwens het nog enige kind van mijn moeder in leven.

maandag 5 maart 2012