onbetrouwbare executeur testamentair

0 reacties

Onze hoogbejaarde tante lijkt binnenkort te gaan overlijden. Twee nichten en een achterneef zijn samen met een katholiek geestelijke erfgenaam, in gelijke (4) delen. Deze geestelijke is bij testament ook als executeur benoemd.
Tante is heel langzaam dement geworden. Toen een half jaar geleden de boekhouder rapporteerde dat de geestelijke als vertrouwenspersoon jarenlang misbruik had gemaakt van deze kwetsbare oude vrouw door hoge bedragen met haar bankpas voor zichzelf te pinnen, waren wij erg geschokt. Zijzelf heeft daar geen weet van, leeft al jaren in het gulden-tijdperk. Geestelijken doen zo iets toch niet...
Als familieleden hebben we bij de kantonrechter bewindvoering en mentorschap aangevraagd en verkregen. Daarmee is verdere schade voorkomen.

Als tante binnenkort overlijdt, dan is deze geestelijke executeur en wij zijn bang dat het graaien opnieuw gaat beginnen.
Kan iemand ons adviseren hoe wij dit zoveel mogelijk kunnen voorkomen. Kan een notaris hier nog iets aan doen? We vermoeden dat het vroegere graaien (dat ook als normale schenkingen kan worden uitgelegd) te weinig is om bij de kantonrechter een ontslag te verkrijgen.

Wat is wijsheid?

woensdag 13 augustus 2014