Onenigheid erfgenamen over opknappen huis

0 reacties

Ik ben benieuwd of iemand mij met deze vraag verder kan helpen. In de familie is helaas een groot drama ontstaan nadat er een erfenis is vrijgekomen een aantal weken geleden. In het testament is een persoon gemachtigd om alles af te handelen. Deze persoon heeft echter al jarenlang een slechte verstandhouding met de overledene, maar deze machtiging is helaas nooit gewijzigd of ingetrokken. Dus overige erfgenamen hebben nu te maken met de grillige persoonlijkheid van dit persoon, die zoveel woede richting de overledene (en een aantal andere erfgenamen) heeft dat er niet de intentie is om alles netjes af te wikkelen, maar meer om zoveel mogelijk de zaken voor zichzelf goed te regelen (financieel gezien).

Nu willen de meeste erfgenamen het huis dat zij gezamenlijk hebben geërfd (hypotheekvrij) zo snel mogelijk verkopen om alles af te handelen. De executeur wilt nu het huis eerst opknappen en daarvoor geld gebruiken van een spaarrekening van de overledene. Deze klus wilt hij uitbesteden aan zijn eigen zoon, zodat hij ook nog een graantje meepikt van de erfenis en de andere personen minder overhouden. Het geld op de spaarrekening wilde de overledene zelf overigens gebruiken voor een fatsoenlijke begrafenis, maar van de executeur moest ook dit zo sober mogelijk, er mochten bijvoorbeeld geen bloemen van gekocht worden.

Mijn vraag is dan ook of dit zomaar kan? De notaris kunnen wij op dit moment niet bellen, maar ik ben benieuwd of er hier mensen zijn die nog wat advies kunnen geven.

Alvast bedankt.

zaterdag 11 april 2015