Spullen uit erfenis ontvreemd

1 reactie

Mijn zuster heeft zonder overleg diverse spullen uit het huis van onze overleden ouders meegenomen. Aangezien de meeste goederen van weinig waarde waren heb ik het hierbij gelaten. Er waren echter 5 of 6 fotoalbums bij die waren samengesteld door onze vader en die foto's bevatten uit onze jeugd, die voor ons beiden dus van emotionele waarde zijn..

In eerste instantie waren wij overeengekomen dat elk een helft van het aantal albums zou krijgen en wij elk de andere albums zouden digitaliseren voor de ander.

Echter, de hele afwikkeling van de erfenis heeft plaats gevonden in een onaangename sfeer en mijn zus die de sleutel van de woning had heeft ALLE fotoalbums (plus meerdere goederen) in haar bezit genomen.

Zij weigert mij de afgesproken helft van de albums te geven. Het conflict gaat dus "slechts" om fotoalbums, maar die vertegenwoordigen wel een grote emotionele waarde voor mij(jeugdfoto's).

Heeft het zin om hiervoor een advocaat in te schakelen , kan ik anderszins iets ondernemen of moet ik mij maar hierbij neerleggen en de foto's uit mijn jeugd als verloren beschouwen?

Dit getouwtrek om de albums duurt nu al 2 jaar en zij weigert verder met mij te communiceren. Dus een mediator heeft geen enkele zin.

Met vriendelijke groet,

Harm

dinsdag 6 oktober 2015