2 auto's waarvan 1 op eigen terrein geparkeerd, gemeente wil parkeervergunning voor 2e auto hoger aanslaan

2 reacties

Goedendag,
Ik ben op zoek naar hulp bij of jurisprudentie omtrent het volgende:
De gemeente wil voor onze wijk parkeervergunningen verlenen. Wij hebben een parkeerplek in de achtertuin voor een auto, echter wiij hebben een 2e auto die aan de openbare straat staat. Hiervoor wil de gemeente nu een duurder vignet afgeven. Normaal gesproken kost een vignet rond de 150 euro per jaar voor een auto. Voor een 2e auto is dit ruim het dubbele.

Nu zegt de gemeente dat zij het duurdere vignet in rekening gaan brengen voor de tweede auto. Mag dit wel? Aangezien wij de ene auto op eigen terrein zetten (waar we bij de koop van ons huis ook al voor betaald hebben), terwijl de andere auto de 1e auto is die langs de openbare weg geparkeerd staat.

Met andere woorden mag de gemeente het duurdere vignet hanteren voor personen met een 2e auto waarvan 1 auto in op eigen terrein staat en de andere auto aan de openbare weg.

Hopelijk kan iemand hier uitsluitsel over geven omdat het nogal zuur is dat je dus 2 keer zoveel moet betalen terwijl 1 van de auto's op eigen terrein staat. Of is er inmiddels jurisprudentie over dergelijke zaken?

zaterdag 4 oktober 2014