Aanhanger op eigen terrein, voor het huis

1 reactie

De gemeente dreigt met handhaving op grond van de APV omdat mijn met een speciaal, passend zeil afgedekte aanhanger niet op mijn eigen parkeerterrein voor mijn huis zou mogen staan.
In de APV wordt, naast een parkeerverbod van langer dan 3 dagen op de (openbare)weg, gesproken over "een door het college aangewezen plaats .... waar dit naar zijn oordeel schadelijk is voor het uiterlijk aanzien van de gemeente".
Wij hebben geen achterom en de enige andere plaats waar wij de aanhanger eventueel zouden kwijtkunnen, is in onze garage. Maar als wij hiervoor kiezen, kunnen we onze fietsen en scooter niet meer in de garage kwijt. Wij hebben er voor gekozen om onze fietsen en scooter in de garage te parkeren omdat het risico op diefstal van deze items, als ze buiten voor het huis worden geparkeerd, veel groter is. Dit risico willen wij niet lopen.

Ik heb hierover twee vragen:
1 Is deze zeer algemene beschrijving in dit artikel voldoende grond tot handhaving, of moet aangetoond worden dat en wanneer het college een besluit heeft genomen over de plaats waar onze aanhanger staat?
2 Mocht worden besloten de handhaving door te zetten, kunnen wij dan alvast de gemeente aansprakelijk stellen voor eventuele diefstal van onze op slot staande, buiten geparkeerde fietsen en scooter omdat wij dan door de gemeente gedwongen wordt tot een keuze die niet de onze is?

donderdag 7 april 2016