Bekeuring voor parkeren voor uitrit - buurman parkeert zelf dagelijks

2 reacties

Vorige week vond ik onder mijn ruitenwisser een geel papiertje: bekeuring voor parkeren voor een uirit.

Nou was dat op zich terecht, ik stond voor een uitrit (van de buurman in de straat). Maar het ligt wat genuanceerder:

De uitrit is een schuur die vol staat met spullen, eigendom van de buurman. Daar zal dus nooit een auto in- of uitgaan. Tevens parkeert de buurman zijn auto daar dus dagelijks en gebruikt het gewoon als parkeerplaats. Dat in een wijk met veel parkeerkrapte (utrecht)

Nu belde ik bij hem aan en hij bevestigde bovenstaande feiten, maar gaf ook aan dat hij ZELF de politie had gebeld omdat er iemand op 'zijn' plek stond (oftwel: hij kon niet parkeren voor zijn eigen uitrit). De politie is dus speciaal gekomen om mij een bekeuring te geven (!).

Nu gaat het mij om het principe; ik zie daar dus altijd een auto staan, en ben dus in de veronderstelling dat je daar mag parkeren (en weet ook dat die schuur vol staat). De buurman doet dit zelf dus ook. Volgens mij is het sowieso niet toegestaan voor een uitrit te parkeren (ook niet je eigen).

Maak ik kans als ik bezwaar indien tegen de bekeuring? Wat voor gronden zouden het meest gegrond zijn? Ik denk zelf aan gelijkheid van rechtshandhaving, de buurman moet dus ook een bekeuring krijgen (of beiden niet, nog beter).

dank voor het meedenken.

zondag 18 maart 2012