Invalidenparkeerplaats wordt bezet gehouden

2 reacties

Ons buurtje wordt opgeknapt door de gemeente. Het betreft verschillende straten. Zo wordt o.a. de riolering vernieuwd en alles wordt herbestraat. Het geheel geeft nogal wat overlast, maar daar is niets aan te doen. Het gaat maanden duren.

Wij hebben voor de deur onze invalidenparkeerplaats op kenteken. Nu moesten wij 'onze plaats' afstaan aan de gemeente (en de 5 plaatsen daarnaast ook), daar werd bouwmateriaal neergezet, tegels, stenen, stoepranden enz. Prima, deze mensen moeten ook hun werk doen. Mijn man is gehandicapt en kan bijna niet lopen. Ik heb de auto verderop neergezet. Vrij ver weg, omdat zowat alles bezet is door de vele werkzaamheden en openliggende straten.

Nu zijn ze verderop aan het werk en hebben dáár hun stenen enz. liggen. Echter op onze 6 plaatsen lagen nog steeds wat spullen waar op het ogenblik niets mee gedaan werd. Wij hebben de uitvoerders van de werkzaamheden gevraagd of zij de paar stenen op 'onze plaats' konden verwijderen, zodat wij er weer konden staan. Wij werden uitgelachen en moesten maar ergens anders parkeren. De plaats werd pas opgeleverd als alles klaar is, zo tegen juli/augustus.

Ik heb contact gezocht met de gemeente om te bemiddelen, maar die houdt de boot af. "Er moet nu eenmaal gewerkt worden en dat brengt overlast met zich mee".

Mijn vraag is nu: kan dat zomaar, een invalidenplaats maandenlang in beslag nemen?

Wij hebben de plaats uiteraard niet voor niets.

dinsdag 3 mei 2016