Kan de gemeente ons verbieden om de auto in de voortuin te parkeren?

1 reactie

Onlangs werden wij aangesproken door de gemeente, omdat wij het trottoir gebruikten om in onze voortuin te parkeren. Wij wisten niet dat dit niet mocht en zijn we er daarom ook mee opgehouden na de waarschuwing.

Vandaag kregen wij echter een brief van de gemeente waarin stond dat de handhavers onze auto weer geparkeerd hebben zien staan in de voortuin en dat wij daarmee dus nog steeds illegaal gebruik maken van het trottoir. In de brief wordt ons gevraagd om per direct het gebruik van de trottoir te beëindigen en dat dit betekent dat wij onze auto niet langer in de voortuin mogen parkeren.

In de werkelijkheid zit het zo, na de waarschuwing van de gemeente hebben wij nooit meer het trottoir gebruikt om in onze voortuin te parkeren. De auto die in de voortuin staat is geschorst en is via de achtertuin in de voortuin gezet, wij hebben een hoekwoning en zijn dus met de auto gewoon via onze grond naar de voortuin gereden. Dat de auto in de voortuin staat, betekent niet dat hij ook via het trottoir daar is neergezet. Ik denk dus ook dat de gemeente hier geen gelijk in heeft en ons dus niet zomaar kan verbieden om de auto niet meer in de voortuin te parkeren. Weet iemand hier iets meer van af?

dinsdag 9 juli 2013