Lantaarpaal op een onhandige plek voor/op het erf

6 reacties

Recentelijk hebben we een woning gekocht en aan de voorkant van de woning is er een parkeerplek op eigen grond. Op de rand van de openbare stoep en de parkeerplek tussen twee huizen in staat er een lantaarnpaal. Door deze lantaarnpaal is het erg lastig om te parkeren op de parkeerplek van zowel ons erf als die van de buren. Ook de buren wonen er een klein jaar. Ter info, de lantaarnpaal staat er al veel langer.

Wij hebben contact opgenomen met de gemeente om te vragen of die lantaarpaal verplaatst/verwijdert mag worden. De gemeente geeft aan dat verwijderen geen optie is omdat er een steeg aan de overkant is die belicht moet worden. De lantaarnpaal mag niet verplaatst worden naar de erfafscheiding tussen ons en onze rechter buren omdat de steeg dan geen licht heeft. De buren links van ons zijn akkoord met het verplaatsen van de lantaarnpaal naar de locatie tussen hun erf en van hun linker buren. Deze buren willen dat echter niet. Tevens wil de gemeente ons de kosten laten betalen als iedereen accoord geeft.

Mijn vragen zijn dit:
- Mag de gemeente zeggen: die lantaarnpaal staat daar prima en de gemeente heeft er geen problemen mee dus dat is jammer voor u (ondanks dat parkeren op privé terrein erg lastig wordt gemaakt).(het is ook de enige in de straat die zo knullig is neergezet)
- Mag de gemeente de kosten bij ons verhalen als de lantaarnpaal verplaatst moet worden
- Het is niet helemaal duidelijk of de lantaarnpaal op privé of gemeente grond staat. Indien op privé grond, mag je dan eisen dat de lantaarnpaal op kosten van de gemeente verwijdert moet worden (op een logische locatie)
- Moet de gemeente zo strict de regels handhaven dat er geen gat mag vallen in de belichting van de straat.
- Aan de overkant van de straat bij de steeg zelf heeft niemand last van die lantaarnpaal, alleen dat kost een vermogen en de gemeente zegt dat wij dat dan moeten betalen. Klopt dat?

Graag advies hoe we die lantaarnpaal verwijdert krijgen.

woensdag 17 augustus 2011