Parkeersituatie ongemerkt wijzigen en dan boetes uitdelen?

0 reacties

De parkeersituatie ongemerkt wijzigen en dan boetes uitdelen? Ja, het kan in Zaanstad! Een kwestie van gewoon even een verkeersbordje weghalen en innen maar.

In Zaanstad zijn ze bezig met het invoeren van een 'Parkeervisie 2012'. Ze zijn nu dus wel heel vreemd bezig. Vandaag ontving ik naar mijn mening een onterechte boete van 85 euro met feitnummer R584.

Jarenlang kon je bijv. gratis parkeren op de Prins Hendrikkade, behalve op donderdag en zaterdag i.v.m. de (vracht)wagens van de lokale markt. Om op dit parkeergedeelte te kunnen komen moet je altijd over een stukje rijden waar je niet mag parkeren i.v.m. de havendienst. Dit stond altijd duidelijk aangegeven met meerdere verkeersborden met waar je wel mocht en waar niet. Dit is zelfs nog na te controleren met Google Earth Streetview met beeldmateriaal uit 2009. Zolang ik kan autorijden parkeer ik hier al.

Ik heb het parkeerterrein naderhand gecontroleerd. Het eerste verkeersbord wat aangeeft dat je niet mag parkeren op het gedeelte van de havendienst stond er nog, maar het andere verkeersbord waar je juist wel mocht parkeren is opeens weg. Er stond ook geen ander bord met een tekst 'parkeersituatie' gewijzigd. Er is niets op internet te lezen of iets in de parkeervisie over het wijzigen van de locatie Prins Hendrikkade. In 2011 is er wel een tijdelijk verbod geweest ivm een ongeluk die er heeft plaatsgevonden. Dit tijdelijk parkeerverbod is daarna weer opgeheven.

Maar wat nu? Ik wil die boete van 85 euro niet gaan betalen. Ik vind dat ik onrechtmatig ben behandeld. Op het bonnetje staat dat ik wel bezwaar kan aanmaken. Ik vrees dat ik het daarmee niet ga redden. Wat nu?

vrijdag 28 december 2012