Parkeren voor een voordeur pad

1 reactie

Hallo Forum,

Ik heb een vraag over het parkeren voor een voordeur pad. Bij de woningen in de straat waar ik woon zitten een aantal woningen zonder oprit, enkel met een pad van straat naar de voordeur. Door de hele straat is tussen straat en erfgrenzen van de huisen een grijze klinker-strook aangelegt welke is onderbroken door roze klinkers waar sprake is van een oprit.

Op zich is deze strook breed genoeg om op te parkeren en dat doen mensen ook. Het is mij niet bekend of deze ook daadwerkelijk zijn aangewezen als parkeerplaatsen. Helaas is de strook niet breed genoeg om ook ruimte te laten zodat mensen via hun voordeur pad de straat op kunnen. Vaak parkeren buren ook voor elkaars huis waardoor ze elkaar last geven. Zelf heb ik ook een oprit dus ik kan er altijd voor kiezen om via de oprit te lopen als mijn voordeur pad geblokkeerd is.

Overal waar ik zoek vindt ik regels over het parkeren voor in- en uitritten, maar hoe zit het met voordeur paden? Mag je hier wel vrij voor parkeren en deze blokkeren? Wat zijn de regels omtrend deze?

Groetjes,
Ray

donderdag 9 oktober 2014