Parkeren op eigen terrein / voortuin

2 reacties

Ik heb een 100% elektrische auto gekocht en wil dus graag opladen zo dicht mogelijk bij de oplader die aan mijn eigen woning is bevestigd. Nu is mijn voortuin bestempeld als bestemming Tuin door de gemeente en daarom geven zij geen toestemming om mijn auto op eigen terrein te parkeren voor het opladen. Mijn voortuin is al jaren voor 80% bestraat en voor het parkeren zou ik het 100% bestraten en vervolgens wat plantenpotten neerzetten. De tuin grenst zonder hekwerk aan een trottoir wat weer grenst aan een net zo'n brede groenstrook, wat grenst aan een woonerfstraat met daartegenover parkeerplaatsen. Ik zou dus aan de overkant van de straat moeten parkeren en daar opladen, wat alleen kan als ik de laadkabel over de weg leg. Dat kan natuurlijk met een mat afgedekt worden of iets dergelijks.
De gemeente werkt ook niet mee aan een uitrit die nodig is voor het trottoir en groenstrook. In het woonerf mag ik niet parkeren buiten de parkeerplaatsen. Wel wil de gemeente bekend staan om hun "groen-beleid" want ze willen zo veel mogelijk elektrische auto's alhoewel er nul budget is voor het plaatsen van palen en ze 100% afhankelijk zijn van de provinciale aanbesteding van 3 palen per jaar. Binnen een straal van 1 kilometer kan ik nergens mijn auto opladen.
1. Is het waar dat ik NIET op eigen terrein mijn auto mag parkeren en is er dan niets mogelijk als de gemeente niet wil afwijken van het bestemmingsplan?
2. Ik mag een omgevingsvergunning aanvragen voor het aanleggen van een inrit en het parkeren op eigen terrein, maar daar zal de gemeente dan negatief op besluiten waartegen ik dan bezwaar kan maken. Heeft dat enige zin voor mij?

maandag 28 december 2015