parkeren op parkeerplaats voor vergunninghouders (E9)

6 reacties

Ik heb op zondag 29 dec een "a-aankondiging van beschikking" van de gemeente Helmond op mijn geparkeerde auto ontvangen.
Inhoud: Feitcode R397i , parkeren op parkeerplaat vergunninghouders (bordE9) zonder vergunning voor het voertuig (90,-+7,-Eur)
Plaats: Particulier grond langs de Kanaaldijk Noord-west in Helmond; deze verhaarde plaats is eigendom van een bedrijf en in gebruik als laad-/losruimte voor vrachtwagens en "eigen"parkeermogelijkheid.
Deze verhaarde plaats is gekenmerkt met het bord E9 en witte kruis/schrift niet parkeren. Nogmaal, het is prive-terrein is onder werktijd nodig voor laaden/lossen tbv het bedrijf; op deze (Koop)zondag was het bedrijf gesloten en de plaats reeds door meerdere parkeerders in gebruik genomen...
Mijn vraag: De Bekeuring is volgens de wegenverkeerwet uitgeschreven; deze wet is alleen van toepassing op "wegen", welke voor het openbaar verkeeropenstaan ect. (art.1b)
Volgens mij behoord deze Laad-/lossplaats niet onder deze openbare wegen ect, maar is het privebezit en zodoende is de wegenverkeerwet niet van toepassing. Dus heeft de bekeuring ten onrechte plaatsgevonden is er sprake van een foutje van de bekeurende amtenaar...
Wij kan mij hier de rechtelijke situatie toelichten?
Ik wacht nog op de acceptgiro uit Leeuwaarden...

woensdag 1 januari 2014