politie weigert uitrit te handhaven

2 reacties

Ik heb in 2006 een woning met garage gekocht. Deze garage, die circa 1,5 meter achter de rooilijn staat, bestaat inmiddels 40 jaar. De uitrit dateert uit dezelfde periode. De boom, die 40 jaar geleden ongetwijfeld nog dun was, is in de afgelopen jaren gegroeid en staat deels voor de garage. De uitrit is daarom schuin voor mijn garage.

Ik heb een officiële brief van de gemeente met de bevestiging van de uitrit. Vanwege het feit dat het slecht is aangegeven, en het feit dat de buurman sinds ik het huis kocht regelmatig voor mijn garage geparkeerd stond, heeft de gemeente in 2006 en 2007 respectievelijk witte stenen op de straat en op de stoep neergelegd.

Sinds enkele maanden weigert de politie te handhaven omdat, afhankelijk van welke agent er verschijnt,:
1. er geen sprake zou zijn van een uitrit, er moet een wit kruis staan
2. de auto van de buurman voor zijn restaurant ; er staat een boom voor mijn garage.
3. er geen officieel bord met “uitrit” staat, slechts een “verboden te parkeren” bord dat je overal kunt kopen.
4. de officiële hoeken ontbreken bij de uitrit.
5. de garage teveel naar achter staat.

Kortom, de politie verzint allerlei excuses om niet te hoeven handhaven en mijn buurman maakt hier gebruik van door steevast voor mijn uitrit te parkeren.

Vanuit de gemeente krijg ik te horen dat het afdoende is aangegeven en dat zij de politie op de hoogte zullen stellen dat zij moeten handhaven. De politie lacht bij de brief en stelt dat ze onafhankelijk van de gemeente zijn en dat zij alleen de wet uitvoeren.

Wat is mijn positie?

donderdag 12 januari 2012