Verplicht dure parkeergarage?

0 reacties

Beste,

Ik woon sinds een tijd in een koopappartement in het centrum van mijn gemeente. Dit appartement bevindt zich boven een winkelcentrum, met een parkeergarage er onder.
Het is betaald parkeren in de gemeente (€1,55 p/u tot 20.00).
Bewoners in het centrumgebied krijgen een gratis parkeervergunning om op straat of op de aanwezige parkeerplekken te parkeren.
Omdat er zich een parkeergarage in mijn complex bevindt, ben ik volgens de gemeente verplicht om hier een parkeerplaats te huren.
De kosten hiervoor bedragen €119,- per maand (€1428,- per jaar dus). Dit is voor mij onbetaalbaar.
Alle omwonenden rondom het complex krijgen een gratis vergunning, en ik word verplicht bijna 1500 per jaar af te rekenen om mijn auto kwijt te kunnen?
Het lijkt mij dat hier met verschillende maten gemeten worden.

Kan de gemeente dit verplichten? En kan ik hier iets aan doen?

Ik heb al contact gehad met de vergunningverstrekkers. Zij melden me dat ze geen uitzonderingen maken. Ook al woon ik midden in het betaald parkeren gebied, omdat ik in dit complex woon, krijg ik geen vergunning.

Ondertussen loop ik nu elke dag een dikke 20 minuten heen en terug mijn auto die ik net buiten het betaald parkeren gebied heb geparkeerd. Daar is het al druk genoeg met geparkeerde auto's en ik vind het vervelend dat de mensen die daar wonen wellicht last hebben van nog een extra auto.

Alvast bedankt voor een reactie.

donderdag 1 maart 2012