Voertuig weggesleept, Amsterdam-Zuid.

1 reactie

Beste mede-forum lezers,

Afgelopen woensdagavond parkeerde ik de auto van mijn huisgenoot zonder te weten op een parkeervak dat toebehoorde aan een kenteken van een bewoner uit deze buurt.
Toen mijn huisgenoot vrijdagochtend naar zijn werk moest was de auto weg. Zowaar bleek dat deze door de gemeente Amsterdam donderdagmiddag was weggesleept. Deze was naar een depot gebracht in Amsterdam-Oost en kon ik voor 373(!) euro ophalen. Uiteraard heb ik dit gelijk gedaan.

Zo stom als mijn actie bleek was deze eigenlijk helemaal niet. Overdag ben ik nog maar eens naar de plek deze onheils gelopen en zowaar bleek het parkeervak amper herkenbaar vanaf de kant waar ik kwam aanrijden, en dan was dit zelfs nog overdag! Het bord dat bestemd was voor het desbetreffende parkeervak stond gedraaid en was voor mij niet te zien, ook leek het net of deze bestemd was voor het vak daarvoor. En als klapper op de vuurpijl was de belijning (wat een kruis moest zijn) op het parkeervak totaal versleten en weggevaagd.

Nu heb ik zelf de foto's van de situatie vanwege het wegslepen opgevraagd bij de gemeente Amsterdam en ben ik van plan bezwaar te maken. Mijn vraag aan jullie is dan ook of dit enige kans van slagen zou hebben? Ik denk namelijk in mijn recht te staan door 1. de positie van het bord 2. de belijning op het asfalt. 3. het is geen eenrichtingsweg. Voor verduidelijk van mijn verhaal heb ik fotos van de situatie en plek bijgevoegd. Ik hoor graag van jullie.

Mvg, Thom van Eijk

http://tinypic.com/4dum3psk

zondag 7 december 2014